Monday, March 14, 2011

Segmen Cari Gaduh : Lelaki vs Perempuan



Salam,

Ok..agak lama tak join segmen BEN ASHAARI..so kali ni aku join..korang nak join..Meh sini, g join SEGMEN CARI GADUH : LELAKI VS PEREMPUAN.

Jika anda blogger PEREMPUAN maka inilah soalannya ..
    1. LELAKI pilihan anda ?
      Dah tentu suami saya..Memahami perangai saya yang very unexpected person.

    2. Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ? 
      Seksi? Saya tak perlukan lelaki seksi..Tapi saya suka lelaki yang ada bulu kaki banyak..seksi ke tu? haha.
       
    3. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ? 
      Untuk kes saya, rasanya memang suami berkorban segalanya..Selepas berkahwin jugak, dia masih sama seperti yang saya kenali dulu..
       
    4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ? 
      Bermadu tak salah, tapi kalau lelaki bijaksana, bersikap adil dan saksama, saya tak membantah untuk bermadu. Yang perempuan marah bila lelaki mahupun suami yang berkahwin lebih dari satu TIDAK ADIL. Berkahwin lebih ikut sunah nabi, tapi bersikap adil taknak pulak ikut sunah nabi.
       
    5. Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ? 
      Saya perlu bertindak ikut akal fikiran. Taknaklah macam orang meroyan nak menyerang perempuan lain kan? Saya akan tanya suami dan psiko-psiko dia..Saya akan tanya dia sambil nengok mata suami pasal saya tau suami saya tak pandai menipu..hehe (Kata orang kalau nak tau lelaki tu menipu ke tak, nengok mata dia..cubalah..)

    6. LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ? 
      Zaman sekarang dua-dua pun sama jer berlaku curang.
       
    7. SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ?? 
      Dah tentu, saya rasa perempuan. Sebab kalau suami mati dulu, perempuan biasanya tak terhegeh-hegeh la nak kawin lain, kerana setianya perempuan pada suaminya..Ini pendapat saya la..
       
    8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ? 
      50-50, saya jugak seorang yang open minded..Cemburu tu sangat perlu, menandakan yang kita ni sayang pada pasangan kita kan..

19 comments:

  1. hihi. betul tuh.

    suka jwpan akak :)

    salam singgah dri blog Abg Beng

    http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/03/segmen-cari-gaduh-lelaki-vs-perempuan.html

    ;D

    ReplyDelete
  2. hai fyqa..tq..nanti akak g blog fyqa ye..:)

    ReplyDelete
  3. ye miss ran..dah 7 tahun kawin pun.

    ReplyDelete
  4. hi missbby :) singgah balik. yup, setiap org ada pendapat masing2 :)

    ReplyDelete
  5. salam,
    mengunjungi rakan2 segmen ben ashaari soal cinta;)

    soal apisv2

    ReplyDelete
  6. pinky momma dtg folo sini dr blog abg ben..
    salam kenal ya =)
    i suka jawapan u!

    jom tgk jawapan pinky pulak
    http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

    ReplyDelete
  7. macam2 pendapat tentang cinta
    jom baca pendapat saya jugak!

    ReplyDelete
  8. terjah tentang cinta kat sini

    ReplyDelete
  9. hai akk..singgah dari blog BA..
    besnye ade suami begitu hihi :)

    ReplyDelete
  10. meh baca saya punye pulak
    http://anuarsalmiah.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

    ReplyDelete
  11. hehe..jwpan yg simple n menarik..

    singgah dekcik nye blog..
    http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

    ReplyDelete
  12. Prince dtg mlwat...entry yg bagus..:)...jom join contest kat blog prince..hadiah lumayan...n jmputla bce info mnarik tentg kecantikan tubuh badan...

    ReplyDelete
  13. suka yang no 5..penuh berhemah..
    tapi susah nak buat..kdg2 kne ade kesabaran yg tinggi dan pandai control..

    ReplyDelete
  14. bulu kaki sy bnyak..nak x??/ahhahahah

    ReplyDelete
  15. macam-macam japawan ada...



    salam ziarah dari segmen panas En Ben..

    ReplyDelete
  16. tq kawan-kawan..saya dah selamat menziarah kamu semua..:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...