Wednesday, December 01, 2010

Aku blogger! So what???


Salam,

Ok, ni aku masuk segmen Ben Ashaari yang baru nie. - Aku blogger! So what???.tajuk je memang dah ganas..tak sampai hati nak tulis, cam riak je gayanya, tapi pasal aku blogger, so what?? hehehe...

Oklah, kata En. Ben, nak tau latar belakang..so oklah..wah, aku nak tulis ni mesti tidak kurang dari 100 pp..Nama betul takyahlah, tapi kalau carik dalam entry sebelum ni ada je..hehe, untuk blog aku lagi suka guna nama missbby..:) Kedengaran cam comel je walaupun dah tak comel lagi pun..

Dah berkahwin, punya dua orang anak lelaki dan perempuan. Mrhubby adalah seorang guru pendidikan seni..Lagi? Umur, ok.takmo tipu dan suka terus terang, 31 tahun..next year turn to 32..aku memang proud dengan peningkatan umur..:)

Kerja sebagai setiausaha pejabat di sebuah universiti di Batu Pahat, Johor..Kalau google taulah universiti apa tu..Aku takmo tulis terang-terang eh, korang carik sendiri ye..

Oklah nak jawab soalan En. Ben pulak;

  • Jujurnya, aku taklah pandai lagi tentang dunia blog ni, tapi sejak menceburkan diri dalam dunia blog dari tahun 2007, aku happy pasal banyak benda aku belajar sendiri. Asalnya adik-adik aku yang kenalkan aku dengan blog ni pasal diaorang semua terlibat dengan dunia IT..aku ni kampung sikit, tapi disebabkan aku suka menulis MAKA aku mencabar diri untuk belajar sikit  demi sikit tentang dunia blog..memang takder orang ajar secara personal la..dan aku hargai diri sendiri pasal aku boleh buat semua dengan sendirinya walaupun tak lah hebat sangat..
  • Perkara positif sepanjang jadi blogger, ada ramai kenalan dan tentunya banyak ilmu yang aku belajar sendiri untuk jadik blogger yang bagus..Perkara negatif rasanya takder la kot..
  • Rasanya masing-masing ada pendapat sendiri kan, tapi jujurnya aku tak mengejar nama mahupun glamer..jauh sekali kot, lainlah kalau glamer datang sendiri..aku tulis blog pasal aku suka menulis..:)
  • Serius aku suka dan bangga jadi blogger, walaupun semalam ada rasa cam nak berhenti je jadi blogger..huhu, tapi rasanya tak mungkin kot..susah payah buat entry banyak2 tiba2 nak berenti, buat rugi je..pasal aku tau aku tetap ada loyal reader..kesian kat reader aku, kan...

Ok En. Ben, rasanya dah lebih 100 pp, ok tak? Boleh masuk senarai ok...tq..

13 comments:

  1. teruskan dgn dunia bl0g. g0od luck ^_^

    ReplyDelete
  2. lebeh 100 kot:P hehe part kenalan tu mmg sgt setuju

    ReplyDelete
  3. rabiatul-thanks..:)

    nazirulhazwan-memang dah lebih 100 pun..yup, tambah kenalan lagi ramai.

    ReplyDelete
  4. dah join..
    teruskan memeriahkan dunia blog ini.. ;D

    ReplyDelete
  5. yup thank you cik gallus..hehe

    ReplyDelete
  6. scarlet-salam kenal..tq.
    eiela-yup..mari kita terus menulis..

    ReplyDelete
  7. salam blogging, hehe..akak pun lagi la baru dlm dunia blog ni..tak tau ape2..

    ReplyDelete
  8. salam blogging, hehe..akak pun lagi la baru dlm dunia blog ni..tak tau ape2..

    ReplyDelete
  9. hepp!!selagi ada cerita untuk dikongsi,jangan sesekali berenti sebagai blogger tahu!

    ReplyDelete
  10. hi princess nur-salam kenal, takper kak, kita sama2 belajar ye..

    fiza-yelah..kita sama2 baca blog ye..tak berenti blogging..hehe

    hishyamuddin-yup..tq..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...